Wat is er te doen in Ootmarsum?

Ootmarsum bruist van de creativiteit!

Als je op zoek bent naar een heerlijk creatief weekend dan moet je zeker Ootmarsum niet overslaan.
Wanneer mijn cursisten wat verder weg wonen dan breng ik ze altijd op het idee om niet alleen een workshop te boeken maar ook te denken aan een combinatie met een bed & breackfast. Ik heb een aantal leuke B&B adressen op mijn lijstje verzameld die ik graag
met jullie deel.
Maar wat je zeker niet mag missen als je bij ons workshop atelier in Fleringen bent is een bezoek aan het kunststadje Ootmarsum.
Super leuk wanneer je op zoek bent naar een creatief kado om iemand te verwennen met een creatief workshop -weekend als uitje!

Heerlijk work- en shoppen in hartje Twente
Ootmarsum is gevuld met ateliers, kunstenaars en een combinatie van sfeervolle authentieke winkeltjes.
Zelf kom ik er ook heel graag, heerlijk al dat kleurrijke en zoveel creatieve kunstenaars bij elkaar. Ik kom er altijd vrolijk en vol inspiratie van thuis. Naast een diversiteit aan ateliers en werkplaatsen bestaat het centrum uit winkels met echt een bijzonder aanbod. Je voelt bij iedere winkel ook gelijk dat de ondernemer dit echt uit liefde en passie aanbied. Sommige kunstenaars bieden zelf ook workshops aan. Als je wilt kan je met gemak een heel weekend vol workshops plannen 🙂

Eten en drinken
Wil je tussendoor niet alleen rustig van de sfeer maar ook van wat eten en drinken genieten dan is er volop keus uit gezellige terrassen en horecagelegenheden. Met heerlijke twentse delicatessen maar ook een diversiteit aan menukaarten van bourgondisch tot sjiek.
Op de website van Ootmarsum vindt je een compleet overzicht met activiteiten.

Speciale Ootmarsumse evenementen
Naast het dagelijkse aanbod aan vertier zijn er in Ootmarsum regelmatig evenementen.
Zo is begin December de kerst&kunstmarkt een hele favoriete en elk jaar rond eind augustus de kunstmarkt rond het kerkplein.
Dit jaar 2023 wordt het 40 jarig jubileum gevierd want de eerste markt vond plaats in 1983 volledig
geïnspireerd door Montmartre. Sinds dien is dit jaarlijks evenement uitgegroeid tot één van de grootste Nederlandse openluchtexposities waarbij kunstenaars hun werkstukken laten zien en verkopen. Het aanbod is echt heel divers en van beginnende kunstenaars tot gevorderde en van glazen beelden voor in de tuin tot mega schilderijen in moderne technieken zoals epoxy gieten en mixed media.

Bijzondere bezoekjes
Naast het bovenstaande nog een paar bijzondere uitjes.

  1. Wat denk je van een heuse Othmar bierspa.
    Een uitkomst als je een niet-zo-creatieve-partner mee hebt om die daar achter te laten als je zelf komt workshoppen.
    Kan hij of zij zich lekker onderdompelen in de bier terwijl jij je onderdompeld in de wereld van bijvoorbeeld het epoxy gieten.
  2. Museum Ton Schulten is ook leuk om te bezoeken. Niet alleen vind je hier zijn schilderijen maar ook lekkere gekke en vrolijke kunstwerken. En natuurlijk moet je ook even bij de kado artikelen rondneuzen, van kunstige brillenkokers tot lipstick case in de stijl van zijn schilderwerk.
  3. Hotmarks glasblazerij & artshop Door verschillende openingen kan je een blik werpen in de glasstudio waar je met een beetje mazzel de glasblazers aan het werk kunt zien. Soms zijn er echte demonstraties en die ze met veel humor weten te brengen. Hun artshop staat vol handwerk en mondgeblazen glaswerk van verschillende kunstenaars. Wat het extra leuk maakt is dat er ook hele bijzondere kleine werkstukjes tussen staan van sieraden tot waxinelichtjes (ook leuk als kado!).

Kort om, ik ben fan :))
Boek je een workshop bij ons neem het dan eens in je overweging mee om dit te combineren met andere workshops, sfeervolle B&B of een bezoek aan dit bijzondere kunststadje van Nederland.